De jongens van Luctor JO17-1 gingen dan eindelijk een weekend weg. Voor het laatst gingen zij met de voetbal op kamp in de D-jeugd, dus ze waren er wel weer aan toe. Dit resulteerde erin dat iedereen, zowel de begeleiding als de jongens er erg veel zin in hadden.

We vertrokken op vrijdagavond en na 2 uur en 15 minuten gefietst te hebben, kwamen we eindelijk aan bij de bestemming. Nadat de begeleiding een woordje had gedaan over de regels mochten de jongens genieten van hun vrije tijd. Dit deden ze dan ook in het zogenaamde ‘Cafe’ waarin al gauw duidelijk werd dat ze zich hier wel een weekend konden vermaken. Het werd voor ons als begeleiding al gauw duidelijk dat we niet alleen over voetballers beschikten, maar ook over talentvolle zangers.

Natuurlijk hadden we ook nog een activiteit: De Pubquiz, georganiseerd door Chris Boddeman. Hij had welgeteld 50 (5 rondes) vragen aan de jongens. Maar na 40 vragen had Chris wel gezien dat de jongens er niet veel zin meer in hadden en dat ze toch liever wilden oefenen voor hun skills als zanger. Dit zou doorgaan tot in de late uurtjes.

Zaterdagochtend stond er een heerlijk ontbijt klaar voor de jongens verzorgd door Rachel en Eddy. Heerlijke Duitse broodjes, lekkere eitjes en een sterke bak koffie voor de begeleiding!

De middag zou bestaan uit een heerlijke zwemmiddag in het plaatselijke zwembad. Doordat helaas het buitenbad dicht was, moesten we met 20 personen in het binnenbad. Hierdoor was het zwembad eigenlijk te vol. Je zag dat de badmeesters hier geen rekening mee hadden gehouden en ons liever weg wilden hebben. Ze kregen dan ook hun zin wanneer zij na 15 minuten de eerste jongens uit het bad wilden verwijderen. Hierop gingen we dan ook als team.

Teruggekeerd stond er een voetvolleytoernooi op het programma in de ruime en prachtige tuin van Eddy en Rachel. De begeleiding was één team en natuurlijk wilden de jongens allemaal van ze winnen. Maar door de jarenlange ervaring van de begeleiding lukte dit hen niet.

Ook konden we schieten met de buks. Dean Polko begeleidde de jongens hier goed in en de jongens vonden het prachtig, aangezien alle kogels op gingen!

Daarna stond er dan een heerlijke BBQ klaar. Na een dag van uiterste inspanning, hadden de jongens natuurlijk honger. Johnny en Tonnie hadden het vlees allemaal perfect klaar gemaakt, zodat de jongens geen rauw vlees zouden eten. Hiervoor dank.

De avond viel al een beetje en de jongens hadden de microfoon alweer gevonden. Ook werd er van alles gedaan, zoals beerpong, darten, schieten en dus natuurlijk zingen.

Tussendoor was er nog tijd voor ‘spijkerslaan’. Het werd duidelijk dat sommige jongens beter geen timmerman moeten worden en dat sommigen hun beroep mislopen.

S ’avonds stond de ‘bonte avond’ op het programma. Doordat ze de groepsindeling al wisten, konden ze hier al voor oefenen. We kwamen als begeleiding tot de conclusie dat de jongens dit natuurlijk ook hadden gedaan. Hierdoor was het erg leuk en gezellig en de sfeer zat er goed in.

Na deze lange dag en weinig slaap de eerste avond, vonden sommigen het mooi geweest en gingen dus lekker naar hun tent. Daar werd nog even een geintje met Leroy zijn luchtbed (leeg laten lopen) uitgehaald.

Zondag stond in het teken van alles opruimen, want we kwamen in een geweldige schone omgeving en natuurlijk wilden we het ook weer zo achterlaten.

Nadat alles was opgeruimd en ingeladen en Rachel en Eddy hadden bedankt voor hun gastvrijheid konden we onze weg naar Luctor inzetten. Hier zou nog een BBQ gedaan worden met de ouders die aanwezig waren en kon er afscheid genomen worden van elkaar na een leuk seizoen.

Al met al een superweekend voor ons, op een geweldige locatie. Hier willen we Eddy en Rachel nogmaals voor bedanken. Ook willen we Johnny en Tonnie bedanken voor het verzorgen van het eten en de hulp met de organisatie.

Begeleiding Luctor JO17-1