Een  dag vol met  kampioenen dat was het zaterdag 13 mei bij Luctor et Emergo.

Luctor MO11-1 was het 1e team die zaterdagmorgen het kampioenschap binnen kon halen. Uit bij BWO  wonnen ze met 0-7.  De meiden van dit team hebben dit goed gevierd. S’middags  met zijn allen klimmen en aansluitend een barbeque met de ouders in het clubgebouw alwaar ze feestelijk werden onthaald door een grote schare luctor fans.

Foto’s van MO11-1 volgen later.

Om 9 uur was de aftrap van Luctor JO7-2. Deze gingen op herhaling nadat ze vorige week tegen De Tukkers niet wisten te winnen. In een zinderde wedstrijd wisten ze de overwinning binnen te halen tegen RSC JO7-1. Met een 2-1 winst haalden ze alsnog het kampioenschap binnen.

Meteen hierop volgend stond de volgende kampioenswedstrijd gepland. Luctor JO13-5 tegen Wilhelminaschool JO13-5. De jongens begonnen meteen goed en binnen no time bouwden ze een een mooie voorsprong op. In de 2e helft probeerde Wilhelminaschool nog iets terug te doen maar de 0 houden was vandaag een pre voor de jongens van JO13-5. Ze wonnen de kampioenswedstrijd maar liefst met 9-0.

Meisjes MO15-1 moesten winnen om vandaag het zeer verdiende kampioenschap binnen te halen. Met een speciale bus vertrokken ze richting Sibculo.

Daar moesten ze aantreden tegen ST:SVV’56/Kloosterhaar MO15-1D. Helaas kwamen de meiden niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Maar al met al kunnen ze terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. Een topprestatie is door deze meiden en de technische staf neergezet. Meiden jullie zijn ware toppers.

Dan moeten er nog 2 wedstrijden gespeeld worden. De heuse krakers van vandaag.

Luctor JO17-1 moet om 12.45 aantreden tegen KOSC JO17-1. Beide hebben 59 punten uit 25 wedstrijden en dus zal bij een gelijkspel een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld.

Met hard gezang en veel vuurwerk van Luctor JO19-1 en heel veel publiek betreden de JO17-1 om 12.45 uur het veld. Het aanwezige publiek ziet een boeiende wedstrijd waarin JO17-1 een voorsprong weet op te bouwen naar 2-1. Ze zijn al ver in blessuretijd als KOSC een vrije trap krijgt op de rand van het 16 meter gebied. Iedereen aan de kant houdt zijn hart vast want deze bal zou er zo maar in kunnen gaan. Maar vandaag hebben ze een engeltje op hun schouder. De bal wordt door KOSC keihard op de paal geschoten en de scheidsrechter van vanmiddag fluit meteendaarna af. Luctor JO17-1 wint met 2-1 en gaat promoveren naar de hoofdklasse.

Lang tijd om het feestje te vieren zat er niet in voor JO17-1. Nu volgde de wedstrijd van Luctor JO19-1 tegen RKSV JO19-1D. Gauw douchen en dan langs de lijn om ook deze toppers met luid gezang en vuurwerk een opkomst te laten beleven die ze niet gauw zullen vergeten. RKSV is voor veel tegenstanders een ware plaag geweest dit seizoen maar kan vandaag geen vuist maken tegen Luctor JO19-1. Met de rust staat Luctor al met 7-0 voor en bouwt dit de 2e helft nog uit tot 12-0. Wat volgt is een ware ontlading waarbij Jo19-1 de schaal uitgereikt krijgt op het veld.

Wat volgt is een groots feest. De elftallen vieren dit gezamelijk en het was heel lang heel onrustig op sportcomplex ‘De Horst”.

Want laten we eerlijk zijn. Hoevaak gebeurt het dat zowel een JO17-1 en een JO19-1 gelijktijdig kampioen worden. Wij waren er getuige van en neemt U maar van ons aan dat ze dit zeer uitbundig gevierd hebben.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd.